Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Κριτζάς. Το όνομα ZAKRIS δημιουργήθηκε κατά την παιδική του ηλικία και είναι ένας αναγραμματισμός του επιθέτου του.

Στην ηλικία των 7 χρόνων κατάλαβε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του. Με την πάροδο των χρόνων και κατά την εφηβική του ηλικία άρχισε να βλέπει τον κόσμο εντελώς διαφορετικά, ανακαλύπτοντας κάποια ειδικά χαρίσματα που είχε! Όταν το αποκάλυψε όμως σε συγγενείς και φίλους, ένιωσε την περιθωριοποίηση του κόσμου και αποφάσισε να κλειστεί στον εαυτό του και να μην ξαναμιλήσει ποτέ γι΄αυτό.

Σε ηλικία μόλις 16 χρόνων προσπάθησε να βρει διέξοδο και αναζητώντας κάτι διαφορετικό ανακάλυψε τον κόσμο του θεάτρου.

Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 1500 θεατρικές παραστάσεις τόσο σε ερασιτεχνικούς όσο και σε επαγγελματικούς θιάσους, συμμετοχές σε τηλεοπτικά σίριαλ αλλά και στον κινηματογράφο αποσπώντας πολλούς επαίνους και Βραβεία. Με την πάροδο του χρόνου γνωρίζοντας ολοένα και περισσότερο τον εαυτό του και τις ικανότητές του και παράλληλα με το θέατρο, άρχισε να διεισδύει στον κόσμο της Μαγείας. Ήταν ένας κόσμος που επιτέλους του πρόσφερε το καμουφλάζ που πάντα έψαχνε.

Για τον ZAKRIS, η μαγεία δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Γι΄αυτό και στη συνεχή αναζήτησή του, μελετώντας πολλά βιβλία και συγγράμματα και έχοντας περάσει απ΄όλους τους κλάδους της μαγείας, σε συνδυασμό με αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό που πραγματοποίησε, για να γνωρίσει τους πιο Παλιούς του χώρου, τον οδήγησε να καταλάβει ότι ο κλάδος του Mental ήταν ο πιο κατάλληλος γι΄αυτόν.

Ο συνδυασμός του Mental, των ανεπτυγμένων αισθήσεών του και τα εφόδια του θεάτρου τον έκαναν να ξεχωρίσει από την αρχή του Show που συμμετείχε, κάνοντας τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί του και δίνοντας του άξια τον τίτλο:

"Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ URI GELLER".