Ο Νίκος Βέρτης γεννήθηκε στην Ολλανδία στις 21 Αυγούστου το 1976.Ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρός, παίζει μπουζούκι από 7 χρονών και η πρώτη επαφή του με το τραγούδι έγινε σε ηλικία 15 ετών.

"Πολύ Απότομα Βραδιάζει" είναι o τίτλος του πρώτου του album, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003.

Το φθινόπωρο του 2004 ο Νίκος Βέρτης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο "Πάμε Ψυχή μου" με την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους.To καλοκαίρι του 2005 ο Νίκος Βέρτης έρχεται με νέο cd single "Πες το μου ξανά" που περιλαμβάνει τέσσερα καινούργια τραγούδια, το οποίο και πολύ σύντομα έγινε πλατινένιο.

Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το τρίτο studio album για τον Νίκο Βέρτη, με τίτλο 'Πώς Περνώ Τα Βράδια Μόνος'. Ο δίσκος περιέχει 14 συνολικά τραγούδια ενώ ανάμεσά τους περιλαμβάνεται το 'Πες Το Μου Ξανά' από το προηγούμενο CD single του. To album, που αποτελείται και από ένα bonus DVD με όλα τα video-clips του Νίκου, φέρει την μουσική υπογραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενώ τους στίχους επιμελούνται ο Ηλίας Φιλίππου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος και σε ένα τραγούδι η Βίκυ Γεροθόδωρου.Το 2006 έγινε και αυτό πλατινένιο.

Tην άνοιξη του 2007, ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί τα νέα του τραγούδια. Το νέο του album "Μόνο για 'σένα" περιέχει 14 τραγούδια των δημιουργών Ηλία Φιλίππου και Κυριάκου Παπαδόπουλου.2 μήνες αργότερα γίνεται και αυτό πλατινένιο και αρχές του 2008 γίνεται διπλά πλατινένιο.

Το Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησε τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όλα είναι εδώ", σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως Αντώνης Βαρδής, Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι, αλλά και μελωδίες που έχει γράψει ο ίδιος.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε και σε special deluxe edition, με ένα extra CD που περιέχει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Νίκου σε ένα mix, αλλά και μαζί με ένα πολυσέλιδο περιοδικό-αφιέρωμα για τον Νίκο, σε 14000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.Έγινε πλατινένιος από τον πρώτο κιόλας μήνα κυκλοφορίας και μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 είχε ήδη γίνει τριπλά πλατινένιος.