Ο Mattyas γεννήθηκε στις 14 Μαίου. Σπούδασε στο Μουσικό Σχολείο, πιάνο και τρομπέτα ενώ μετά την αποφοίτησή του παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής. Αμέσως μετά, δημιούργησε τη δική του pop μπάντα με τον ίδιο leading singer που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα του. Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκε με διάσημους παραγωγούς όπως ο Marius Moga (Morandi), Dave Pryce (deepside deejays), και άλλους. Το 2006 ‘άνοιξε’ τη συναυλία των Vaya con Dias στο Βουκουρέστι. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd από την EMI International. Ο Mattyas συμμετείχε επίσης σε album που κυκλοφόρησε παγκοσμίως από την EMI International, μαζί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως  Ricky Martin, Jmp, Pachanga κλπ.

Στα τέλη του 2009 με την καθοδήγηση του νέου manager και παραγωγού του αλλάζει ολοκληρωτικά τον ήχο  και το στυλ των τραγουδιών του και το 2010  κυκλοφορεί το e- single “Secret love”.

Με αφετηρία την Ελλάδα και τη Σερβία όπου το τραγούδι παίζεται στα ραδιόφωνα και στα clubs  μέχρι το Ισραήλ, την Ισπανία και τη Σκανδιναβία, το Secret Love έπαψε  να είναι ένα «μυστικό» πια και άρχισε να εξαπλώνεται στα clubs και στα radios.

Το τραγούδι και το video clip παίζονται στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, το Λίβανο, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο κ.α.

Στο τέλος του 2010 κυκλοφορεί το δεύτερο e- single «Missing you». Το τραγούδι είναι ήδη στα charts της Γερμανίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Κύπρου, Σλοβενίας, ενώ το videoclip που γυρίστηκε μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσημη κυκλοφορία του τραγουδιού εκτόξευσε το «Missing you» στα charts του Nielsen Music control.