Η Βάλλια Ειρηναίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διαμένει έως σήμερα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Ασχολήθηκε και μπήκε στον χώρο της μουσικής το 2005 και πλέον μετράει τριάμισι χρόνια, ωστόσο μας έχει συναρπάσει με τις ικανότητες της από την πρώτη στιγμή!

Επίσης να σημειωθεί ότι η Βάλλια Ειρηναίου είναι ερμηνεύτρια, είναι συνθέτης και στιχουργός.

Στην πρώτη της Δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘’Κυκλοφόρησαν Φήμες’’ μας παρουσίασε 4 τραγούδια (και ένα bonus track) σε λαϊκό ύφος. Οι στίχοι και η μουσική είναι της ίδιας, ενώ την μουσική υπογράφουν επίσης αξιόλογοι μουσικοί όπως ο Μιχαήλ Λουκάκης, ο Γιώργος Καλλέργης και ο Λευτέρης Μαρκοδημητράκης.

Το CΔ Single κυκλοφόρησε επίσημα σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 από την δισκογραφική εταιρεία Σείστρον Music και περιέχει τα τραγούδια: ‘’Δε θα΄μαι εδώ’’, ‘’Κυκλοφόρησαν Φήμες (ντουέτο με τον Λευτέρη Ντελή)’’, ‘’Πάλι Απόψε’’, ‘’Ενθύμια Καρδιάς’’ και ‘’Κυκλοφόρησαν Φήμες - remix (bonus track)’.

 Έχει συνεργαστεί με διάφορα κέντρα διασκέδασης, όπως το "Olympia Palace" και το "Αμέθυστος", στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκτός από την πόλη του Ηρακλείου, έχει συνεργαστεί με τον Ζαφείρη Μελά, στα "1000 Αστέρια" Χαλκιδικής.